Devrim Niteliğinde Bir Platformla Sütteki Antibiyotik Kalıntılarını ve Toksinleri Tespit Edin.
Sektörler | |
---|---|
Teknoloji | Floresan |
Kontaminantlar | Antibiyotikler, Mikotoksinler, Tağşiş |
Ekipman | Extenso |
Devrim Niteliğinde Bir Platformla Sütteki Antibiyotik Kalıntılarını ve Toksinleri Tespit Edin.
Extenso Biosticks İçin İnkübatör
Devrim Niteliğinde Bir Platformla Sütteki Antibiyotik Kalıntılarını ve Toksinleri Tespit Edin.
EXTENSO, süt endüstrisinin sütteki en geniş kontaminant yelpazesini tespit etmek için ihtiyaç duyduğu hepsi bir arada, çok yönlü, hızlı, kolay ve otomatik çözümdür. Hepsi mümkün olan en kısa sürede ve basit bir veri işleme arayüzü sağlar.
Risk Analizinden Günlük Taramaya: Antibiyotiklerin Gıda Zincirine Karışmasını Önleyin!
Antibiyotiklerin gıda zincirine geçişini engellemek, güvenli ve sağlıklı gıda üretiminin teminatıdır. Bu bağlamda, aşağıdaki ana kontaminant grupları dikkate alınmaktadır:
ß-laktamlar
Tetrasiklinler
Aminoglikozitler
Linkozamitler
Makrolitler
(Floro)kinolonlar
Sülfonamitler
Kloramfenikol
Kolistin
Melamin
Aflatoksin M1
Çiğ sütlerde bulunan antibiyotik kalıntıları, peynir ve diğer fermente süt ürünlerinin üretim verimliliğini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, antibiyotiklerin yaygın ve kontrolsüz kullanımı hem hayvan hem de insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturan çoklu dirençli bakterilerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
– Süt örneğini ve reaktifleri karıştırın (EXTENSO ASSAY – KIT075 kullanarak).
– Karışımı EXTENSO BIOSTICK ile inkübe edin (EXTENSO INCUBATOR – APP027 kullanarak).
– Sonuçları EXTENSO Cihazı ile okuyun.
Bu prosedür, gıda güvenliğini sağlamada ve antibiyotik kalıntılarını kontrol etmede etkin bir yöntem sunmaktadır.
Bu kit ILVO tarafından onaylanmıştır.
Flanders tarım, balıkçılık ve gıda araştırma enstitüsü.